2009. július 21., kedd - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Vettük a bátorságot és sátrat vertünk...

Még csak szervezők, csoportvezetők, építők vannak, már most mindenki ismerősbe botlik, és persze rengeteg szúnyogba.

A Dunapart tehát már készen áll arra, hogy birtokba vegyék a csillagpontosok.


Feszülnek a sátorkötelek és a ponyvák, várják hogy embersereg töltse meg a jelenlétével. Kinn állnak a hangfalak, várják, hogy hangot adhassanak az elkövetkezőknek. Minden sátorban, minden pavilon alatt készülés, és várakozás van. Bekerülnek az utolsó csavarok és gyorskapcsok, leengedik a molinókat, minden a helyére kerül. 
Holnap elindul. Elkezdődik.

A Parókia sátorban éppen azon értekezünk, van-e olyan túlbuzgó szúnyog, amelyik a tapipadba is belekóstol. Talán ma még az is elkövetkezik.

Kávéztatásra készül az SDG, az El Mondo, a KIE. Most van az a vihar előtti vihar, az a készülődés, nyüzsgés és káosz, ami még megoldásra, de legalábbis csitulásra vár. Épülnek a színpadok is. A nagyszínpad épp a parton van, hívogató árnyas fák között. Esélyes, hogy még a vízben pancsikolók és lábukat benne hűsítők is, teljes értékű részesei lesznek mindannak, ami fenn folyik. Az elkövetkező kánikula okán meg sem lepődnék ha a fesztivál ilyen félvízi jelleget öltene.

A forma kész, készül a tartalomra. Gyertek és bátorkodjatok megtölteni!

 

Pete Violetta
Fotók: Molnár János

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 93, összesen: 400073

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...