2009. július 22., szerda - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Nem a meghátrálás emberei vagyunk

Lehet, hogy a nyelvtan óra a legjobb alkalom, hogy a gimnazisták evangéliumot halljanak?

Mert hogy a tananyag a szónoki beszéd, és erre legjobb példa egy igehirdetés. Na jó, de mért pont nekem kellett ezt is bevállalni? - kérdezi a lelkésznő, Lenkeyné Teleki Mária.

És a Csillagpont nyitó áhitatát? Isten pedig nem hagy válasz nélkül:

„De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk." (Zsid 10,39)

Letölthető

Az Ige tehát egyértelmű, mi pedig előbb imádságban válaszolunk rá, majd Sztárai Mihály népzenei köntösbe öltöztetett énekével: Mindenkoron áldom az én Uramat.

Közelebb lépve az Igéhez először a csiga problémájával kell megküzdenünk: Vajon mért mondja minduntalan: Hála Istennek, lassan megyünk? A teknőst égeti a kíváncsiság, így meg is kapja a választ: Mert rossz irányba haladunk. Ez tehát az első megfejtendő kérdés, jó irányba haladunk-e? Észrevesszük egyáltalán, ha célt tévesztettünk?

Érdemes az útjelzőkre figyelni: Istenszeretet, emberszeretet, hivatásszeretet, hazaszeretet… A szeretet csúcsai, roppant magaslatok Isten útján, amiket a Csillagpontos logo-emberke is meghódítana, de ehhez bátorság is kell, és persze erő. Nagy erőre van szükségünk az életre szóló szeretet vállalásához. A kis sziklamászó emberkénken biztosítókötél is van, nekünk is van biztosítékunk, Krisztus kereszthalála. A szeretet csúcsait csak vele mászhatjuk meg.

Nyitó áhítat
2009.07.21. 18.30
Lenkeyné Teleki Mária (Paks)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 145, összesen: 400125

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...