2009. július 22., szerda - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Tabulatúra Régizene Együttes

A középkori zene világától a barokk virtuozitásig kalauzol minket a Tabulatúra Régizene Együttes kiváló csapata.

Öt kitűnő zenész játszik legalább háromszor annyi különleges szépségű és hangú hangszeren. A zenekar vezetője be is mutatja a többségét: görbekürt, töröksíp, oktávspinét, többféle rebek és viola, barokk hegedű, cselló, középkori és reneszánsz lant, koboz és tekerőlant, amiről megtudhatjuk, hogy miért soroljuk a vonós hangszerek családjába. Virtuóz játékuk stílushű improvizációval és variációs készséggel párosul…

Két rövid hangképpel igyekszünk hangulatjelentést adni a koncertből, először az "Emlékezzél meg mirólunk..." kezdetű históriásének részletével.

A második koncertszelet a hangszerek bemutatásával indul, majd a 25. genfi zsoltár feldolgozásának részlete hangzik el.

Hangszerbemutató és a 25. zsoltár

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 114, összesen: 400094

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...