2009. július 23., csütörtök - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Reggeli pillanatkép

Csapkodja a szél a sátorponyvákat...

Némelyiknél már van mozgás, mert igyekeznek a lakók minél előbb túlesni a reggeli tisztálkodás procedúráján. Csík szemek, a talaj domborzatára gyúrt arcok bújnak elő mindenfelől a színes kis halmokból. A nap már itt -ott kiwi színű foltot ütött a mélyzöld fák lombján, de a hőfok még egészen kíméletes. Néhol elvonulva egy-egy farönkön Bibliával ülnek némi csendet tartva maguk körül, csak hogy egyensúlyba kerüljenek az amúgy nyüzsgő programok közepette. A Nagyszínpad már hangszerel, a konyha már osztaná a virslit. De ezek a gyomrok, és ezek a szájak még nem ébredtek öntudatukra, éhségükre sem. Konyhás, néni, konyhás bácsi: te csak várj, míg felkel majd a nap!

 

Pete Violetta

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 129, összesen: 400109

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...