2009. július 23., csütörtök - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

2. A nő bátorsága

A nő bátorsága az, amely képes belelátni, megtartani és bátorítani.

A nő bátorsága ad erőt másokkal együtt élni.

Ennek a bátorságnak a másikat megölelő szélessége van.

Ez a közösségben-lét bátorsága.

Letölthető

OK, a hősök, lovagok bátorságát elismerem. De nem a gyengeség jele az, hogy a feladatomat nem tudom egyedül betölteni? Bár nem vagyok szingli, de nem ciki, hogy szükségem van valakire?
A kapcsolat felvállalásához, a közösségben való léthez is bátorság kell. Az anyaság vállalásában látjuk ezt az erőt, ezért is kapcsoljuk ezt a dimenziót a nőhöz. A magányt erénynek felfogni, tévedés. A kamaszokról írják: fél bárkinek is felfedni érzéseit. A szerelem, a párkapcsolat, az érzések felvállalása, során tanuljuk a másikat tisztelni, megérteni, az egymásra figyelés, hűség harcait megvívni.

„Nem jó az embernek egyedül lenni…” (I.Mózes 2.) A teremtés jó, a teremtett növényvilág és állatvilág jó, de valami nem jó. Az ember társas lény, nem jó, ha egyedül van. Álmot bocsát tehát Isten Ádámra. Az álom a valóság és a képzelt képek különös keveréke. Itt Ádám egy pillanatra elveszti önmagát – nem lovag többé, de felismeri társát. A társ megtalálása az egyik legszebb történet, ami történhet velünk. Ne add fel! „Én olyan nőnek vagyok az ideálja, akinek úgyis mindegy.” (Woody Allen) – Ez vicc, de talán mégsem. Ne add fel!


A kapcsolat ember és ember között, Jézus és az ember között csomó olyan evangéliumi sztori, ami radikális változásra indít: „Simon, van valami mondanivalóm…” „Zákeus, gyere le…” Személyes kapcsolat Isten és ember között - ehhez kell a bátorság!

Előadó: Kodácsy Tamás

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 102, összesen: 400082

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...