2009. július 23., csütörtök - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Csókolom, hogyan kell élni?

- tréning a felelősségvállalásról.

Letölthető


A húsz főre tervezett workshop létszáma negyven fölé duzzadt, érdeklődő, őszinte fiatalok mondták el véleményüket, személyes tapasztalataikat a társadalmi esélyegyenlőség témakörében. A tréninget a Mobilitas Országos Ifjúsági Szolgálat pécsi munkatársai vezették, láthatóan könnyen megtalálták a hangot a fiatalokkal. A bevezető játékban már oldott volt a légkör, egy-egy kérdése „igen” válasz esetén örömmel állt fel, aki érintett volt és mesélte el történetét pl. arról, hogy ment-e már véletlenül ellenkező nemű mosdóba, járt-e több időzónán túl elhelyezkedő országban, vagy birtokol-e híres személytől aláírást és jellemző-e rá, hogy a szignó kitől származik. A második körben már „előregyártott” személyiségekbe kellett belehelyezkedni a munkanélküli, gyermekeit egyedül nevelő anyától a HIV pozitív prostituáltig, s a szerep alapján választani előre léphetek-e egy-egy feltett kérdés alapján pl.: meghívhatom-e vacsorára a barátaimat, eljutok-e havonta moziba… stb. A kérdéssor után néhányan igencsak előre húztak, s a legelöl felajánlott életcélt szimbolizáló ásványvízért csak kevesen szállhattak harcba. Látványos demonstráció részesei voltunk, miszerint egyes élethelyzetekben a megnyíló lehetőségektől (új munkahely, pályázatok… stb.) a távolság már-már áthidalhatatlan.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 116, összesen: 400096

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...