2009. július 26., vasárnap - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Záró istentisztelet

Lehet Isten bátorságáról beszélni?
Nem antropomorfizáljuk ezzel az Örökkévalót?

Letölthető

A záró istentisztelet kezdetén dr. Szabó István, a Dunamelléki Egyházkerület püspöke tett bizonyságot arról a lehetetlenségről, amikor valaki a vele szembenállókért áll ki a halálig. Isten bátorsága, hogy az életét adja az ellenségeiért. Istenben találjuk meg a bátorság igazi forrását, a szeretetet, az igazságot és az irgalmasságot. Ez nem a küzdelem, hanem a bizalom ereje.

Filippi 4,4-7

Az igehirdetés a bátorság-témában egy bátor apostolt mutat be, Pált, aki a börtönből üzeni: Örüljetek! Mintha azt mondaná: Ne aggódjatok, minden OK. Ne aggódjatok magyarok! Ez szép, de mit tud ő rólunk? A politikai helyzetről, a gazdasági válságról, az ország állapotáról… Nem vagy időszerű, Pál!

Az otthoni terhekről, munkahelyi gondokról nem is beszélve. Belső öröm. Ezek az irreális szavak mégis beivódnak a gondolatainkba, átjárják, átértelmezik harcainkat. Ki ne szeretne ilyen belső derűvel élni?

Ezt az örömöt nem magamból kell kitermelnem, Istenben találom meg, méghozzá MINDIG. Megszülethet bennem ez az élet-békesség? Igen, megszületik. Ha a helyemen vagyok. Istennél.

2009.07.25. Igét hirdetett: Hajdú Zoltán Levente, szóládi református lelkész
(Az istentiszteletet élőben közvetítette az MTV1.)

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 135, összesen: 400115

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...