2009. július 28., kedd - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Lelkes fesztivál

Ma ér véget Fadd-Domboron a Csillagpont református ifjúsági fesztivál. A gazdag programról a Magyar Televízió részletesen beszámol, s a záró istentiszteletet élő adásban közvetíti.

A Duna-holtág szép természeti környezetében, Fadd-Domboriban rendezik idén a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót. Az ötnapos rendezvény jelmondata: "Egy fesztivál, aminek lelke van" - hűen fejezi ki szellemiségét, s hogy a Tolna megyei összejövetel nem csupán egy a nyári fesztiválok sorában.

A népszerű Csillagpontot a Magyarországi Református Egyház immár negyedik alkalommal szervezi meg, és a fiatalokat ez évben is gazdag lelki és kulturális program várja. "A szombat délelőtti igehirdetés témája az öröm - beszél az MTV képernyőjén is látható istentiszteletről Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor, igehirdető, majd folytatja a gondolatot: - A ma embere eleve lemond az örömről, de a belső örömvágy minden emberben meg van. Az Istenben megtalált bizalom segíti a mindennapi élet derűjét."

A rendezvény iránt igen nagy az érdeklődés az országhatárokon túl is, messzi vidékekről, többek között Kanadából, Tajvanból jöttek vendégek.

A Kárpát-medencei magyarság is szép számmal érkezett Fadd Domboriba, a programokban is kiemelt szerepet kapnak a határon túli magyar kultúra követei.

A hét egyik legfontosabb eseménye a Magyar Református Egyház Alkotmányának május 22-ei debreceni ünnepségeiről készített fotók tárlata.

A Magyar Televízió a július 25-én délelőtti, úrvacsorás istentiszteletet élőben közvetíti, valamint a Csillagpont heti eseményeiről filmösszeállítást készít, amit a nézők az augusztus 9-ei Református Magazinban láthatnak.

KISZó-információ

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 13, összesen: 340615

 • 2021. január 24., vasárnap

  Hányadán állunk reformátusként a kereszt jelképével és milyen kérdéseket vethet fel a használata? Válaszok és felvetések többféle megközelítésből.
 • 2021. január 22., péntek

  A pontos kifejezés szóban és írásban nemcsak a megértést segíti, de kellő tiszteletadást is jelenthet. Vajon mennyire fogékonyak az igényes nyelvhaszn...
 • 2021. január 20., szerda

  Ha egy gyermek közeli hozzátartozója meghal, kamaszként, majd felnőttként is újra felélénkül a gyászfolyamat. A sorstársi közösség az érzelmek felváll...
 • 2021. január 19., kedd

  Milyen kihívások előtt állnak a frissen felszentelt református lelkipásztorok, és mire támaszkodhatnak a küzdelmeik során? Bogárdi Szabó Istvánnal bes...
 • 2021. január 18., hétfő

  Ritka történelmi dokumentum, amelynek üzenete bő hét évtized után sem vesztett érvényességéből.
 • 2021. január 18., hétfő

  A Szentírás megálljt parancsol, hogy rácsodálkozhassunk Isten megtartó szeretetére. Saját erőnkből csak az életünk kíméletlen végigrohanására jut, de ...
 • 2021. január 14., csütörtök

  Már lehet regisztrálni az Ifjúságépítők tavaszi ifivezető-képzésére. A kétnapos intenzív tréningen többek között a járvány ificsoportokra gyakorolt ha...
 • 2021. január 13., szerda

  Miközben egyre nagyobb az igény a személyes találkozásra, a lelkipásztorok folyamatosan keresik a legmegfelelőbb tartalmi és technikai megoldásokat az...
 • 2021. január 12., kedd

  Hogyan maradjunk lelkileg rugalmasok a stresszes helyzetekben? Pszichés ellenállóképességünk a Szentírás tükrében.
 • 2021. január 11., hétfő

  A Krisztus-hívők egységéért szervezett imahetet idén is megtartják a keresztyén felekezetek aktuális járványügyi intézkedéseinek betartása mellett.