2009. július 28., kedd - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Lelkes fesztivál

Ma ér véget Fadd-Domboron a Csillagpont református ifjúsági fesztivál. A gazdag programról a Magyar Televízió részletesen beszámol, s a záró istentiszteletet élő adásban közvetíti.

A Duna-holtág szép természeti környezetében, Fadd-Domboriban rendezik idén a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót. Az ötnapos rendezvény jelmondata: "Egy fesztivál, aminek lelke van" - hűen fejezi ki szellemiségét, s hogy a Tolna megyei összejövetel nem csupán egy a nyári fesztiválok sorában.

A népszerű Csillagpontot a Magyarországi Református Egyház immár negyedik alkalommal szervezi meg, és a fiatalokat ez évben is gazdag lelki és kulturális program várja. "A szombat délelőtti igehirdetés témája az öröm - beszél az MTV képernyőjén is látható istentiszteletről Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor, igehirdető, majd folytatja a gondolatot: - A ma embere eleve lemond az örömről, de a belső örömvágy minden emberben meg van. Az Istenben megtalált bizalom segíti a mindennapi élet derűjét."

A rendezvény iránt igen nagy az érdeklődés az országhatárokon túl is, messzi vidékekről, többek között Kanadából, Tajvanból jöttek vendégek.

A Kárpát-medencei magyarság is szép számmal érkezett Fadd Domboriba, a programokban is kiemelt szerepet kapnak a határon túli magyar kultúra követei.

A hét egyik legfontosabb eseménye a Magyar Református Egyház Alkotmányának május 22-ei debreceni ünnepségeiről készített fotók tárlata.

A Magyar Televízió a július 25-én délelőtti, úrvacsorás istentiszteletet élőben közvetíti, valamint a Csillagpont heti eseményeiről filmösszeállítást készít, amit a nézők az augusztus 9-ei Református Magazinban láthatnak.

KISZó-információ

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 123, összesen: 400103

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...