2009. július 28., kedd - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

IV. Csillagpont

2009. július 21-25. között mi is részt vettünk Fadd-Domboriban az Országos Református Ifjúsági Találkozón.

Fantasztikus evangélizációban volt részünk, amikor Szeverényi János hirdette hitelesen, humorosan Isten kegyelmét nekünk, bűnösöknek. Már a cím is figyelemfelkeltő: "Isten szereti a krokodilokat". Itt hallható:

http://csillagpont.parokia.hu/hir/mutat/489/

 

A Csillagpont "Lélektükör" című előadássorozatát szervezve nagyszerű előadókat kérhettem fel előadások megtartására. Négy kiváló szakember beszélt az Ige, a pszichológiai szakterületük és tapasztaltuk fényében a párkapcsolatról.

Az első előadás a "Hit és humor a párkapcsolatban" címet kapta, Boda-Ujlaki Judit tolmácsolásában. Itt hallgatható:

http://csillagpont.parokia.hu/hir/mutat/482/

 

A következő három előadás egymásra épült az 1Móz 2:24 alapján ("Ezért a férfielhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté.)

1. "...elhagyja..." Bátorság felnőni, felelősséget vállalni.

Az első napon Dr. Komlósi Piroska beszélt arról, hogy mit jelent a felnőtté válás, a leválás a szülőkről, hogyan lehet megoldani az ebből fakadó konfliktusokat, stb. (Mihelyt elérhető lesz az előadás, ide linkelem)

 

2. "...ragaszkodik..." A ragaszkodás bátorsága

A második napon Dr. Németh Dávid szólt nagyon alaposan, mélyre hatóan arról, mit jelent a ragaszkodás. Türköt tartott a hallgatóság elé, ami bizony sokakat meg is döbbenthetett, de nem elrémisztett, hanem bölcsen utat, irányt és reménységet mutatott fel Isten igéje alapján. Itt hallható:

http://csillagpont.parokia.hu/hir/mutat/501/

 

3. "...lesznek ketten egy testté..." Az eggyé létel bátorsága

A harmadik előadásban Fodorné Dr. Földi Rita egy nagyon mélyre ható, egészen az alapokig visszanyúló, a csecsemőkor és a felnőttkori problémák kapcsolatát is megvilágító előadásban tanított bennünket a párkapcsolati krízisek és egység tekintetében.

 

Forrás: Nagyrozványi és Kisrozványi Református Egyházközség Honlapja

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 92, összesen: 400072

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...