2009. augusztus 03., hétfő - Szerkesztő Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Éden koncert

A népszerű ifjúsági énekek mellett a református énekeskönyv régi magyar dallamait is új ruhába öltözteti az Éden zenekar.

Az utóbbi években ismertté vált zenekarok között az ÉDEN együttes is koncertet adott az idei Csillagponton.

A

Debreceni Nagytemplom Ifjúsági zenekarából kinőtt csapat a népszerű ifjúsági énekek mellett a református énekeskönyv régi magyar dallamait is új ruhába öltöztetve mutatta be. Ez az új „ruha" a klasszikus zenei elemekre épülő fúvós szekció ötvözése a jazz-rock stílusjegyeit magán viselő ritmus és akkord kísérettel. Kitűnő hangszeres betéteket hallhattunk elsősorban a fafúvósoktól, szintetizátoron, és természetesen a front-embertől, Csorba Gergőtől gitáron. Ez nem meglepő, hiszen ő nem csak a debreceni Nagytemplom kántora, de a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola gitártanára is.

 

Az Éden együttes volt az idei Csillagpont-band alapzenekara, mindenki nagy örömére és megelégedésére muzsikáltak egész héten. Köszönjük!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 137, összesen: 400117

 • 2024. április 18., csütörtök

  Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
 • 2024. április 17., szerda

  A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...